Rattfull man körde skåpbil full med sprit

I en rutinkontroll vid Spånstad stoppade polisen nyligen en rattfull man med bilen fullastad med sprit. Föraren misstänks nu för bland annat grov smuggling och kan genom den falskskyltade bilen kopplas till flera brott.

ANNONS
|

Det var den tungt lastade bilen som fick polisen att göra en kontroll av fordonet. Redan när föraren vevade ner rutan så vitnar poliserna om att mannen stank alkohol.

Det skulle visa sig att föraren hade motsvarande 1,5 promille alkohol i blodet och dessutom saknade behörighet att köra fordonet som till vikten räknas som en mindre lastbil.

Över 1000 spritflaskor Lasten visade sig bestå av stora mängder alkohol. Över 1000 spritflaskor och 8640 ölburkar fyllde lastutrymmet från golv till tak.

Den 32-årige föraren berättade att han skulle lämna alkoholen i Norge och sa att han bara transporterade den. Han hade valt småvägar för att slippa poliskontroller.

I bilen hittades flera uppsättningar med falska registreringsskyltar, som tyder på att bilen använts för smuggling.

ANNONS

En kontroll av skyltarna visade att mannen tidigare är dömd för smuggling och även misstänkt i en nu pågående utredning i Norge.

Mannen erkänner brott. Han körde från sin hemstad till Norge i en bil som redan var lastad och allt förberett.

Sitter häktad Han gjorde det för att få ihop pengar till sin familjs försörjning. På färjan från Polen drack han alkohol och han är medveten om att han inte är behörig att köra fordonet som han färdades i.

32-åringen, som är medborgare i ett annat EU-land, sitter nu häktad på grund av risken för att han avviker om han släpps på fri fot.

ANNONS