Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/1

Pulkor och skridskor säljer slut efter snövädret i Halland

Det rejäla vintervädret i Halland har skapat rusning till sportbutikerna i både Varberg och Falkenberg. Nu ekar snart både pulka- och skridskohyllorna tomma hos både butiker och leverantörer.

Det är längdskidor, skridskor och pulkor som säljer bäst, berättar Ola Beskow som är butikschef på Team Sportia i Falkenberg. Vad gäller skidor har butiken lyckats få tag i mer men pulkorna är helt slut och på skridskofronten är det väldigt utplockat.

– Det är ett väldigt stort sug efter alla typer av utrustning just nu. Pulkorna tog slut väldigt fort och nu har leverantörerna ingenting kvar, säger Ola Beskow.

Butikschefen tror att den pågående pandemin bidragit till att människor vill ta sig ut och aktivera sig med vinterlek.

– Vi har märkt hela året att folk köper mer grejer för att hitta på aktiviteter ute. Men till största del tror jag det beror på att vi fått en rejäl vinter. Folk köper långfärdsskridskor och åker på sjöar som inte varit frusna på tio år, säger Ola Beskow.

Hos Team Sportia i Varberg är läget i det närmsta identiskt. Skridskor och pulkor säljer som smör och börjar ta slut och hos kedjan Intersport, som finns i både Varberg och Falkenberg, råder en liknande situation. Även där är det främst vinterleksaker som pulkor och snowracers som går åt.

– Det har varit ett fantastiskt genomslag. Det var många år sedan vi hade en sådan här vinter. Det är väldigt roligt och vi är tacksamma för att vi har vädergudarna med oss, säger Simon Frankfeldt, butikschef på Intersport i Falkenberg.