Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Varbergs sjukhus. Bild: Annika Karlbom

Prover klara på sjukhusanställda

Nu har samtliga coronaprover som togs på de anställda på sjukhuset i Varberg analyserats. Ingen av dem är drabbad av corona.

I fredags bestämde Varbergs sjukhus för att testa samtlig personal på intensivavdelningen och dialysavdelningen. Totalt handlade det om runt 110 anställda.

Tidningen kan nu avslöja att ingen av testerna visade på coronasmitta.

– Det finns ingen ytterligare smitta. Det innebär att det inte finns någon dold cirkulerad smitta på sjukhuset, säger Mats Erntell, tidigare smittskyddsläkare i Halland som under coronaperioden gått in som en sorts stödläkare.

En lättnad för sjukhuset i Varberg så klart.

– Det var ju väldigt bra. Det handlar om sjukhusets hela funktion och en grundbult att inte ha en härd inne på sjukhuset, säger han.

Däremot har ytterligare två fall av corona upptäckts i Halland i helgen. Två personer som varit utomlands i riskzoner. Totalt har nu 43 fall av corona konstaterats i Halland.

– Det innebär att i Halland har vi bara fall där man varit utomlands eller i direkt kontakt med någon annan som blivit smittad, säger Mats Erntell.

Han uppmanar fortsatt folk att inte gå in på akutmottagningar utan i stället ringa 1177. Och utanför sjukhusen finns numera tält dit man ska gå för att få en bedömning av personal.

Mats Erntell påpekar också att samtidigt som corona så drar influensan fram över Sverige.

– Vi får in många anmälningar om vanlig influensa. Vi ser vuxna, barn och äldre med influensa och det är inte helt lätt att skilja på vad som är corona och influensa.

– 100 till 1000 personer dör varje år i samband med säsongsinfluensa. Vi försöker trumma ut så mycket vi kan att folk ska vaccinera sig, säger han.