Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

PRO har svårt att rekrytera nya pensionärer

Pensionärernas riksorganisation, PRO, tappar medlemmar trots att antalet äldre ökar. I Halland har organisationen förlorat 117 medlemmar det senaste året.

Allra flest medlemmar i distriktet har Falkenberg tappat. Den sista december i fjol hade PRO i Falkenberg 1 093 medlemmar, det är 73 färre än året innan. Halmstad tappade 64 medlemmar under samma period och har i dag 3 646 pensionärer i föreningen.

– Problemet ligger i storstäderna. Det är konkurrensen, det finns ett större utbud i städerna, säger Bo Bäck som sitter i styrelsen för PRO Halland.

Tre organisationer inom distriktet har ökat sitt medlemsantal. Det är Laholm, Varberg och Kungsbacka som har växt med 7 respektive 15 medlemmar.

– Vi jobbar för att öka vårt medlemsantal men det är svårt att rekrytera 65-åringar. Man tycker inte att man är så gammal när man är 65, säger Bo Bäck.

PRO:s arbetar för att skapa opinion i frågor som rör pensionärers intressen. På riksplanet har stort fokus legat på regeringens jobbskatteavdrag som PRO anser vara orättvist mot landets pensionärer. Bostäderna är en annan viktig fråga.

– Det saknas hyreslägenheter. På det lokala planet driver vi på för att kommunerna ska planera för fler hyresrätter, säger Bo Bäck.

Förutom den årliga priskollen arrangerar PRO också en mängd aktiviteter som orienterings-, boule- och golftävlingar. De har också kursverksamhet och åker på resor tillsammans.

– Det ska vara roligt att vara PRO:are. Enligt mitt tycke är bouleturneringen det bästa vi har, säger Bo Bäck.

Fotnot: 11 april håller PRO Halland sitt årsmöte på Katrinebergs folkhögskola i Vessigebro, Falkenberg.