Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I sociala medier varnar polisen för polsktalande bedragare.
I sociala medier varnar polisen för polsktalande bedragare.

Polisen varnar för bedragare – frågar om guld

En kvinna som utger sig för att vara polis har hört av sig till polsktalande kvinnor och frågat om guld och andra värdesaker. Polisen går nu ut och varnar för den misstänkta bedragaren.

Det senaste dygnet ska flera polsktalande kvinnor i Halmstadområdet ha blivit uppringda av en kvinna som uppger att hon är polis i Polen. Enligt uppgifter till tidningen har även en kvinna i Falkenbergs kommun blivit uppringd.

Enligt polisen ska kvinnan tala flytande polska och i flera av fallen talat om för den uppringda att denna förekommer i en brottsutredning i Polen.

Den misstänkta bedragaren säger sig vilja skydda kvinnornas egendomar och frågar om det finns guld, kontanter eller värdesaker i hemmet, skriver polisen på sin hemsida.

Under onsdagen fick polisen i Halmstad in flera anmälningar om det misstänkta bedrägeriet, vilket har lett till att myndigheten nu går ut och varnar allmänheten.

De som blir uppringda och får frågor om guld eller andra värdesaker uppmanas lägga på luren och göra en polisanmälan. Varningen riktas särskilt till polsktalande kommuninvånare.