Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/4

Polisen släpper nya bilder i jakten på Kjälls mördare

Fem månader har gått sedan Halmstadbon Kjäll Gustafsson höggs ihjäl när han försökte ingripa vid ett rån på en restaurang i Gislaved. Polisen har hållit runt 450 förhör i mordutredningen men har ännu inte identifierat någon misstänkt gärningsman.
Nu släpper myndigheten nya bilder i hopp om att få hjälp i jakten på mördaren.

"Vi är mycket angelägna om att komma i kontakt med personer som kan veta mer om dessa föremål" säger Maria Blomkvist, utredningsledare vid grova brott, i det pressmeddelande som vädjar om allmänhetens hjälp i jakten på Kjälls mördare.

LÄS MER: Kjäll Gustafsson, 57 år, dödades när han försökte stoppa ett rån

Det är bilder på en kniv och två cyklar som polisen menar är viktiga för utredningen.

Alla som tror att de känner igen något av föremålen, som har sett dem någonstans eller vet någon som har eller har haft något av föremålen uppmanas att kontakta polisen på 114 14.

Det var den 14 december som Kjäll Gustafsson mördades i samband med tumult på en restaurang i Gislaved. Enligt vittnesuppgifter försökte Kjäll ingripa och skydda personalen vid ett pågående rån när han höggs ned.

Polisen skriver att det sedan mordet pågått ett "omfattande utredningsarbete" där de utöver en teknisk utredning också gjort omfattande kartäggningsarbete av centrala Gislaved genom bland annat videoövervakning och genom kontakt med personer som rört sig i området.

"Vi jobbar parallellt med informationsinhämtning samtidigt som vi analyserar allt material. Materialet är omfattande, ett 450-tal förhör har genomförts och utöver detta en mängd analyser. Syftet är att kunna knyta person till platsen och gärningen eller avfärda person från utredningen. Det är ett arbete som kräver noggrannhet och är tidskrävande" säger Maria Blomkvist.

Men man har fortfarande inte kunnat gripa någon misstänkt gärningsman.