Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisen: Lugnt firande men dålig stämning

Julhelgen i Falkenberg och Varberg förflöt utan allvarligare händelser. Med polisens mått mätt var juldagsfirandet som vilken fredag som helst: ett fåtal våldsbrott och en handfull fyllor.

Under juldagskvällen hade polisen oväntat lite att göra i både Falkenberg och Varberg. Falkenbergspolisen rapporterar att man tagit emot tre anmälningar om våldsbrott och omhändertagit fyra personer för fylla.

Bland annat utbröt slagsmål på en pizzeria och en man har anmält att en annan man tog strypgrepp på honom inne på Gustaf Bratt. Totalt sett är detta i klass med en genomsnittlig fredag, enligt stationsbefälet Magnus Karlsson.
– Det har varit en väldigt lugn juldag här i Falkenberg, eller relativt lugn i alla fall om vi jämför med förra året. Vi hade nog, ärligt talat, väntas oss mer att göra, säger han till HN.

Varbergspolisen uppger att antalet som omhändertogs för fylla var fler än en vanlig helg, samt att stämningen inte var direkt säsongsenlig - men det har verkligen inte rört sig om några extremer.
– Min uppfattning är att det har varit ganska stökig och dålig stämning på och runt omkring krogarna i Varberg, säger Susanne Hedberg, polisens stationsbefäl i Varberg.

– Totalt omhändertogs nio berusade personer men bara några enstaka våldsbrott har anmälts.

Bland annat blev en bartender slagen av en person som ertappades med att stjäla sprit på Oscars och en ordningsvakt utanför en krog fick ett slag i ansiktet av en person som senare fick sova ruset av sig hos polisen.

Lördagskvällen var lugn både i Falkenberg och Varberg. I Varberg omhändertogs två personer för fylla, i Falkenberg rapporterades inga allvarligare händelser i samband med firandet av annandagen.