Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/6

Polis skottskadad vid Bandidosinsats

En stor polisinsats riktades mot Bandidos klubblokal under lördagen.

En polis skottskadades i handen i samband med en insats mot Bandidos lokal i Halmstad under lördagen. En person är misstänkt för vapenbrott efter händelsen och ytterligare ett tiotal misstänkts för ringa narkotikabrott.

Under lördagen pågick en stor polisinsats utanför mc-klubben Bandidos lokal utmed Växjövägen i Halmstad. Med start vid lunchtid började polisen kontrollera fordon som var på väg till adressen.

– Vi visste att det skulle ske någon form av sammankomst där, så aktiviteten var planerad, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Vid tolvtiden stoppades ett fordon med anknytning till mc-klubben.

– I fordonet hittades ett skarpladdat vapen och en polis som utförde husrannsakan i bilen vådasköts i handen. Han togs till sjukhus där han har opererats och han har kunnat lämna sjukhuset, berättar Peter Adlersson.

Föraren, en man i 45-årsåldern, greps misstänkt för vapenbrott och ringa narkotikabrott.

Med anledning av händelsen beslutade polisen att göra en husrannsakan i Bandidos lokal. Ett antal personer fördes ut ur lokalen och placerades på rad i gräset utanför.

Ett tiotal personer misstänktes vara påverkade av narkotika och togs med för provtagning.

– Det gjordes också ett mindre beslag av narkotika i lokalen, säger Peter Adlersson.

Polisen tog också med en person för förhör som var efterlyst i ett annat ärende och en person greps på grund av okänd identitet. Den senare kunde dock släppas när man fått fram identiteten uppger Adlersson.

Polisens insats pågick under hela eftermiddagen och en bra bit in på kvällen.

P4 Halland var först med att rapportera om att en polis skottskadades vid insatsen.