Misstänkt brottsplats. Polis larmades till Våxtorpsskolan då det misstänktes att en pojke överlät narkotika till en annan.
Misstänkt brottsplats. Polis larmades till Våxtorpsskolan då det misstänktes att en pojke överlät narkotika till en annan.

Polis i knarktillslag på Våxtorpsskolan

Två ynglingar i 15-årsåldern misstänks ha begått narkotikabrott på Våxtorpsskolan. Personalen tillkallade polis som kom till skolan och gjorde ett tillslag.

ANNONS
|

Händelsen utspelade sig på Våxtorpsskolan vid lunchtid på måndagen.

Mer än en lärare såg hur en pojke sträckte över något till en annan och fattade misstankar att det kunde röra sig om något narkotiskt medel.

Personalen larmade polisen som kom till platsen.

–Poliserna konfronterade de utpekade och det visade sig att båda hade misstänkt narkotika på sig, säger Christian Samdell som är utredare på polisen i Laholm.

Båda fick också lämna urinprov för att utröna om de hade intagit något förbjudet preparat.

De två som misstänks är en pojke född 2000 och en annan, född 2001.

Den ene av dem ska ha haft fem gram misstänkt narkotika i sin plånbok, inklusive emballagets vikt. Han misstänks för överlåtelse av narkotika samt innehav. Den andre pojken misstänks för innehav.

ANNONS

–Vi vet ännu inte vad det är för narkotika. Den har skickats på analys, liksom urinproven, säger Christian Samdell.

Våxtorpsskolans nye inhyrde rektor, Nils-Åke Andersson, fick se polisen komma till skolan redan på sin första arbetsdag.

–Det är en liten tårtbit av verkligheten. Skolan är en spegelbild av det samhälle vi har, konstaterar han.

Samtidigt passar han på att berömma skolpersonalen.

–Vi gjorde som vi skulle. Personalen har agerat på ett föredömligt sätt. Vi kontaktade polisen som kom snabbt. Efter det har vi informerat vårdnadshavare. Mer dramatik än så är det inte, säger Nils-Åke Andersson som i går inte planerade några ytterligare åtgärder från skolans sida med anledning av händelsen.

Polisen måste nu utreda om det var förbjudna preparat som lämnades över, påpekar rektorn.

–Vi vet inte vad det var egentligen, säger han.

ANNONS