Det var vid den här tunneln, mellan Andersberg och Linehed, som skottet ska ha avlossats enligt polisen.
Det var vid den här tunneln, mellan Andersberg och Linehed, som skottet ska ha avlossats enligt polisen. Bild: Roger Larsson

Person skjuten under bråk – två anhållna: ”Uppgifterna går isär”

Under ett bråk i området kring Andersberg under onsdagskvällen sköts en man i benet. Den skjutne personen samt ytterligare en man har nu anhållits.
– De skyller på varandra och uppgifterna kring vad som egentligen hänt går isär, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

ANNONS
|

Händelsen skedde strax före 22.00 på onsdagskvällen i en cykeltunnel vid Andersberg i Halmstad. Polisen larmades när en man i 20-årsåldern blivit skjuten i benet. Mannen fördes till sjukhus och polisen kunde omgående bekräfta att skadorna inte var livshotande.

Under morgonen berättar polisen att man nu anhållit den skjutne mannen samt ytterligare en man som misstänks kunna ha varit den som avlossat skottet.

– De har kommit i bråk av någon anledning och i samband med det har det avlossats ett skott. Men de skyller på varandra och uppgifterna kring vad som egentligen hänt går isär, så vi kommer behöva hålla ytterligare förhör, säger Christer Fuxborg och fortsätter:

ANNONS

– De ska ha brottats och gått i clinch med varandra och i tumulten vet vi inte riktigt vem som hållit i vapnet och skjutit.

Polisen kommer att hålla ytterligare förhör med männen under torsdagsförmiddagen. I nuläget är den skjutne mannen misstänkt för grovt vapenbrott och grova olaga hot – och den andra mannen för grov misshandel.

Den finns ännu inga uppgifter om vilken typ av vapen som använts vid skottlossningen.

Polisen höll ytterligare förhör med männen under torsdagen. Den skjutne mannen är misstänkt för grovt vapenbrott och grovt olaga hot – och den andra mannen för grov misshandel.

Det ska inte finnas några direkta vittnen till händelsen men under onsdagskvällen och torsdagen hörde man personer som har sett eller hört något före och efter skottet.

– Vi har också knackat dörr i området för att få så mycket uppgifter som möjligt, säger Peter Adlersson hos polisen.

ANNONS