Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Per Hörberg klarade slutfrågan - och vann en miljon

Per Hörberg är en miljon rikare, och har dessutom blivit historisk på kuppen.
I helgen blev den 56-årige Kungsbackabon den förste att klara slutfrågan i Postkodmiljonären.

Han är ingen nykomling när det gäller frågeprogram i tv; Per Hörberg har varit med i både Jeopardy och "Vem vill bli miljonär". De gångerna blev det ingen vinst, enligt honom själv för att han inte vågade satsa ordentligt.

Det blev det ändring på den här gången. Inför den sista frågan i TV4:s "Postkodmiljonären" kunde Per Hörberg välja att stanna, och behålla de 500 000 kronor han redan tagit hem. Men icke. Per valde att fortsätta, och blev miljonär på kuppen.

- I och med att frågan gällde något som jag hört talas om så vågade jag börja fundera och välja det minst osannolika, säger han till TV4.se.

Nu väntar resor med hustrun för en del av vinstpengarna.

Per Hörberg är miljöhandläggare på Västragötalandsregionen och ägnar en hel del av fritiden åt sitt band Crossroad Blues. Skälet till att just han klarade att gå hela vägen till vinst förklarar han med ett enda ord. Nyfikenhet.

- På bussen tjuvläser jag grannens Metro och jag stannar alltid och läser på papper som ligger på gatan. Om vi är på ett museum måste jag läsa alla skyltar - alla skyltar! - vilket gör att jag måste möta min fru utanför efteråt. Hon tycker att det är lite udda. Men det är så man vinner en miljon.