Otydlig information skapade ännu mer bekymmer

Nya besked från First Camp på Kärradal ledde till rädsla bland villavagnsägarna som valt att stanna. De trodde att de skulle behöva flytta sin vagn.

ANNONS
LocationKärradal||

Oron bland några av villavagnsägarna som valt att stanna på First Camp i Kärradal blev stor när ledningen under onsdagen skickade ut ett nytt informationsbrev. Där berättade de bland annat att de nu arbetar med att rita om campingens platser inför nästa säsong och att de i nuläget inte kan garantera att någon av säsongsgästerna fick behålla sin plats.

En flytt av en villavagn är omöjlig inom campingen eftersom det kräver bygglov och First Camp tillåter inga åtgärder som skulle kräva bygglov. Det fick Susanne Meuller att reagera.

– Vi köpte vagnen för att barnen skulle komma ifrån Göteborg under sommaren och vi vill vara kvar på Kärradal, säger hon.

ANNONS

LÄS MER:Villavagnsägare lämnar First Camp i Kärradal efter konflikt

Hon skickade ett brev till ledningen där hon ifrågasatte hur ledningen å ena sidan ber säsongsgästerna att vidta kostsamma åtgärder och sedan samtidigt säger att de inte kan garantera att dessa får behålla sina platser.

– Vi har trivts bra på campingen. Den är barnvänlig och vi har nära till badplats. Serviceutbudet på plats är okej enligt oss. Det som är dåligt är att ledningen är dålig på att återkoppla. Men vi vill väldigt gärna stanna, säger Susanne Meuller.

Framgick inte av brevet

När Hallands Nyheter når First Camps vd Johan Söör så menar han att det hela handlar om ett missförstånd. Han säger nu att de platser som ska ritas om endast är de som är avsedda för husvagnar och husbilar. Där handlar det om ett säkerhetsavstånd på fyra meter. Villavagnarna ska alltså inte påverkas. Hur många platser som kommer att försvinna när det gäller husvagnar kan han inte svara på idag.

– Jag vill betona att vi har egentligen samma intressen som våra villavagnsgäster i detta. Vi vill erbjuda en trevlig och säker camping där så många som möjligt får plats, säger Johan Söör.

Finns det någon självkritik inom företaget att något kring informationen har brustit när så många har valt att lämna och många blir oroliga?

ANNONS

– Jag har respekt för om vissa gäster upplever att de hade kunnat få ännu tydligare information, och det ska vi ta åt oss. Det är flera villavagnsägare som valt att flytta, men det är också många som inser vikten av att ha ett tryggt boende och valt att brandsäkra sina villavagnar, säger Johan Söör.

När kan de som vill stanna kvar förväntas få besked om de får behålla sin plats?

– Alla som vill stanna och uppfyller våra generella villkor får göra det, de som har villavagn måste dock brandsäkra den, säger Johan Söör.

Sent på torsdagseftermiddagen svarade First Camps vd Susanne Meuller. Hon är lättad över beskedet.

– Men de får inte skicka ut så otydliga mejl, säger Susanne Meuller.

LÄS MER:Läjets camping förbjuder överlåtning av villavagnsplats

LÄS MER:Villavagnarna ska bort från Hansagårds camping

ANNONS