Omkom efter att ha blivit påkörd på E6

En 50-årig man omkom när han blev påkörd av en personbil på E6 strax efter Skottorpsavfarten på tisdagskvällen.

ANNONS
|

Mannen som är hemmahörande i Polen befann sig i ett sällskap med två andra landsmän och de färdades i två bilar på E6 i norrgående riktning.

Av någon anledning som inte har hunnit utredas än hade båda bilarna stannat till på motorvägen. Den 50-årige mannen klev ur sin bil och var på väg mot den andra bilen när olyckan inträffade. En kvinnlig förare i 20-årsåldern, som var på hemväg och färdades ensam i sin bil, körde på mannen som avled av sina skador.

– Jag vill poängtera att inga misstankar om brott är riktade mot föraren. Allt var i sin ordning med körkort och hon var inte påverkad. Det har hållits ett kort förhör och enligt detta hade hon inte sett de två stillastående bilarna, säger Andreas Gabrielsson, förundersökningsledare vid polisens trafiksektion i Region Väst.

Vittnen till olyckan blev den omkomnes två landsmän som chockades svårt.

– Initialt hölls helt korta förhör med vittnena. De kommer att höras igen med hjälp av tolk om vad som hände på platsen. Så den här händelsen klarnar inte under dagen, säger Andreas Gabrielsson.

ANNONS

Samtliga tre bilar är beslagtagna för teknisk undersökning som ska ge svar på om det var något fel på dem som kan ha bidragit till olyckan.

– Kvinnans bil ska genomgå fullständig undersökning och vad gäller de två stillastående bilarna vill vi kolla belysning och sådant.

Polisen vill också ha svar på varför de två bilarna hade stannat till på E6 och var någonstans på vägen de stod.

– Att stanna på motorväg och motortrafikled är förbjudet och utgör ett brott mot trafikförordningen. Det går så fort på vägarna och att göra ett stopp är förenat med direkt livsfara. Vid olyckstillfället var det mörkt och på platsen fanns ingen gatubelysning.

Anhöriga till den omkomne informerades under tisdagskvällen om händelsen och polisen kommer att ha fler samtal med dem.

ANNONS