Nybakad spräckte lönetak – fick 25 000

Regionens lönepolicy att ingen nybakad sjuksköterska ska få 25 000 i ingångslön är spräckt. Åtminstone en nyanställd har fått just den summan.

ANNONS
|

Nyligen skrev HN att regionen tackat nej till nyutbildade sjuksköterskor som begärt en ingångslön på 25 000 kronor, trots att det råder brist på personal.

Regionstyrelsens ordförande Mats Eriksson (M), var tydlig med att löneprincipen inte är värd att offras för att få fler sjuksköterskor till regionen. Effekten blir för omfattande för ekonomin, då man av rättviseskäl också måste höja lönen för dem som ligger lägre men har jobbat ett tag, menade han.

Eriksson uppgav att en nyutbildad sjuksköterska som tidigare jobbat som undersköterska som max kan få 24 500 i lön. Utan den erfarenheten stannar lönen på 24 000.

ANNONS

Men åtminstone en person som anställts på Hallands sjukhus i år har fått 25 000 i ingångslön. Personen gick direkt från utbildning till jobb, men vill när HP ringer upp vara anonym.

– Jag var lojal till "Inte under 25 000-upproret" och hade därför tackat nej om lönen varit under 25 000. Runt om i landet är det inget problem att få mellan 25 000 och upp mot 28 000 som ny, säger personen.

Hen är medveten om att många andra som jobbat på Hallands sjukhus i flera år har en lägre lön, men tycker inte att det motiverar att hålla nere ingångslönerna när det är så svårt att rekrytera som det i dagsläget är.

– Det är lustigt att politikerna aldrig vill jobba med lönefrågan, men det är tur att det nu kommer en ny generation som säger nej.

Personen i fråga reagerade starkt på Mats Erikssons uttalande om att ingångslönerna ska hållas nere av rättviseskäl gentemot dem som arbetat i flera år.

– Han verkar anse att det är viktigare att hålla nere lönerna än att ge personalen en bra arbetsmiljö och en värdig ingångslön efter tre års högskolestudier så att de stannar. Det är lätt för honom att säga som själv har över 65 000 i månaden. Givetvis skall erfarna sjuksköterskors lön också höjas markant då de har mer erfarenhet än nya.

ANNONS

Regionen har trots allt tackat nej till sjuksköterskor som begärt 25 000. Varför lyckades du?

– Jag lyckades för att jag var lojal mot 25 000-upproret. Någon gång måste de tacka ja för det blir svårt att bedriva vård utan sjuksköterskor. Jag vill uppmana alla nya att tacka nej till under 25 000 eller till och med begära mer. Tillgång och efterfråga gäller även landstingen.

En annan sjuksköterska som HP talat med, med lång yrkeserfarenhet, har också reagerat på lönefrågan.

– Som sjuksköterska vill jag hellre ha en kollega som får en "för hög" lön i förhållande till mig än att inte ha kollegor alls och få jobba med en ständig oro för att något ska gå fel på grund av underbemanning och stress. Och så tycker alla sjuksköterskor som jag har talat med.

Vad tycker du om att en nyutbildad kollega går direkt in på 25 000 kronor?

– Jag blir bara glad om en ny sjuksköterska kan förhandla fram en bra månadslön. På sikt gynnar det alla sjuksköterskor.

Mats Eriksson håller fast vid att det är en lön på 24 500 kronor som gäller för nyanställda med undersköterskeerfarenhet. Men tillägger att det är upp till verksamheten att göra en bedömning och att annan typ av erfarenhet inom vården kan vara ett skäl att ge lite mer i ingångslön.

ANNONS

– Det finns inget förbud mot det. Allt beror på bakgrund och erfarenhet och vi har individuell lönesättning, säger han.

Det har kommit många reaktioner från verksamheten när det gäller lönefrågan. Är det dags att tänka om?

– Nej, det är som jag sagt, 500 kronor i löneökning innebär en kostnad på många miljoner eftersom vi har ett ansvar för att ha en lönespridning. Vi måste också hushålla med de resurser vi har.

ANNONS