Nya ägare på Charlottenlund

Roger och Janet Robertson, de nya ägarna av Charlottenlund, föll direkt för den rustika charmen i fastigheten med anor från 1850-talet ute på landsbygden.

ANNONS
|

– Vi kikade två gånger och bestämde oss snabbt att vi ville ha det. Vi har alltid velat ha ett bed and breakfast och nu har vi hittat ett på landet, säger Janet som jobbat i tio år med hotellmanagement.

– Det är så charmigt och trivsamt. Det finns mycket detaljer kvar från originalet och vi är bara de fjärde ägarna.

Paret har bott tre år i Stockholm och 15 år i London, där de träffades och fick två barn. Hon från Sverige med finska rötter och han från Kanada.

–Det är fantastiskt, något gott som hänt mig i livet. Jag har vuxit upp i storstädernas larm. Nu har jag naturen vid tröskeln, säger Roger, kock till yrket.

ANNONS

– Det är ett steg tillbaka i tiden. Här finns ingen stress, det är en lättsam atmosfär. När man ser ut genom fönstren ser man inga byggnader, bara natur och djur.

I hagen alldeles utanför går hornförsedda lurviga highland cattle och betar. Närproducerat är idén för matlagningen och de vill satsa mer på restaurangen.

Paret ser det som en utmaning att dra folk till konferens- och rekreationsanläggningen med restaurang, gårdshotell och vandrarhem samt två vildmarksstugor vid Nissan.

Efter köpet i oktober förra året bjöd de genast in grannarna på ett välbesökt julbord och har fått en god kontakt med lokalbefolkningen.

Folk frågar inte om öppettider, de bara tittar in, säger Janet.

Ryktet har spridit sig både nationellt och internationellt.

– Vi har redan haft folk som kommit från Nederländerna, Japan, Tyskland och mycket från Danmark.

Att Janet parallellt har ett företag som arbetar med att arrangera bröllop och event med blomsterdekorationer och allt som hör till har sin betydelse.

En utveckling kan bli en spa- och relaxadelning och en vinodling.

ANNONS