Ny ledare. Gunnar Zellhorn har tagit över som körledare för Omni Cantus som i dag och i kväll ger julkonserter i kyrkan i Drängsered.
Ny ledare. Gunnar Zellhorn har tagit över som körledare för Omni Cantus som i dag och i kväll ger julkonserter i kyrkan i Drängsered.

Ny körledare för Omni Cantus

Kören Omni Cantus i Drängsered har kommit tillbaka med en ny körledare och ger i dag två traditionella julkonserter i Sophia Magdalena kyrka.

ANNONS
|

–Vi överlever och är vid gott mod. Det är god stämning i kören som har 30 deltagare. Vi är som ler och långhalm, säger Gunnar Karlsson, ordförande som konstaterar att kören haft tolv körledare genom åren.

Efter stridigheterna med kyrkorådet i Torups församling i våras tog Gunnar Zellhorn över.

–Han är den mest proffsige. Han har absolut gehör och det har ingen annan av våra körledare haft. Han kan lära oss något som vi inte kunnat tidigare när det gäller musikstil, fortsätter Gunnar Karlsson.

–Vi får möjlighet att göra något helt annorlunda.

ANNONS

Mångsidige Zellhorn, döpt till Günther, är utbildad både till läkare och kyrkomusiker i sitt gamla hemland Tyskland. Dessutom talar han sex språk, bland dem latin.

Till Sverige och Ätran drog han med hustrun Kristina och sonen Felix för att pröva något nytt, även om han var skeptisk till storskogen.

–När jag fyllde 50 bestämde jag mig att jag bara skulle göra det som jag tycker är roligt, säger den nye körledaren som fick en invitation av Gunnar Karlsson i jaktlaget där både är medlemmar.

Han lämnade den katolska kyrkan för 18 år sedan och har varit kyrkolös.

–Jag tvekade lite och var inte så förtjust i att träda in i Svenska kyrkan. Men nu tycker jag det är spännande att någonting som är både kultur och politik. Jag vill bygga en bro mellan olika kulturer och musikföreställningar, säger Gunnar Zellhorn.

ANNONS