Nyöppnad strandbar i Frösakull förstörd i brand i natt

Under natten till torsdag började det brinna i den nyöppnade strandbaren The sunset i Frösakull. Polisen misstänker att branden är anlagd.

ANNONS
|

Det var vid 02.30-tiden natten till torsdag som räddningstjänsten och polisen larmades ut till stranden i Frösakull med anledning av en brand.

– Det har brunnit i en containerbar på stranden. En bar och köksdel samt halva altanen har förstörts, säger Peter Adlersson, presstalesperson i polisregion Väst.

Enligt polisen ska det inte funnits någon risk för branden att sprida sig.

Omständigheter på platsen gör att polisen misstänker att branden är anlagd, och har skrivit en anmälan om skadegörelse genom brand.

– Jag har ingen närmare information mer än att det är den bedömningen man gjort på plats. Det är också det som gör att man skrivit en anmälan om skadegörelse, säger Peter Adlersson.

ANNONS

Ingen person är gripen och i nuläget finns heller ingen misstänkt.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med branden.

”Blev en braksuccé i Frösakull”

I ett inlägg på Instagram skriver strandbarens ägare att det som inträffat under natten är ofattbart.

”Våra hjärtan går itu. Allt slit. Allt vi har offrat. Vi har inte bara investerat tid, energi och pengar i detta. Vi har även investerat en stor del av vår själ i The Sunset”, skriver de.

I Instagraminlägget riktar de även ett stort tack för det stöd de fått från början och under resans gång.

”Vi vill tacka våra leverantörer. Personal. Vänner. Alla som har hjälpt oss att sätta vad som visade sig bli en total succé på Halmstadkartan. I Frösakull!”, skriver de och fortsätter:

”The Sunset blev en braksuccé i Frösakull. En snackis utan dess like!”

ANNONS