Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mästocka ljunghed är ett av naturreservaten som hittills fått en stämpel.  Bild: Kenny Hjälte
Mästocka ljunghed är ett av naturreservaten som hittills fått en stämpel. Bild: Kenny Hjälte

Nu kan du samla på halländska naturreservat

Nu kan hallänningar samla stämplar när de besöker några av länets naturreservat. Länsstyrelsen hoppas att initiativet ska locka ut fler i naturen.

I fjol tog länsstyrelsen fram en krysslista över naturreservaten i Halland. Listan har varit populär och nu vidareutvecklas konceptet, skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Hallands dolda pärlor ska få folk att sprida ut sig

En del naturreservat har fått en låda med en stämpel som besökarna kan leta upp och samla på. Syftet uppges bland annat vara att locka fler med mindre friluftsvana att upptäcka naturen.

”I nationalparkerna i USA finns det sedan länge stämplar som besökarna kan samla på där varje nationalpark har sitt eget motiv. Vi på naturreservatsförvaltningen har nu gjort något liknande i Hallands mest sevärda naturreservat. För varje reservat har jag försökt att ta fram ett unikt och karakteristiskt motiv,” säger illustratören Frida Nettelblad i pressmeddelandet.

I dagsläget går det att finna stämplar i fyra naturreservat. Dessa är Danska Fall, Mästocka ljunghed, Morups tånge och Särö Västerskog.

Tanken är att stämplar småningom ska finnas i alla 32 reservat som finns med i länsstyrelsens guidebok.