Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Roger Larsson
Bild: Roger Larsson

Nu kan du få coronabedömning i hemmet

Under fredagen konstaterades fyra nya fall av corona i Halland. Därmed har totalt 54 personer bekräftats smittade av viruset i länet. Nu lanserar Region Halland även en ny digital tjänst.

Region Skåne och Region Stockholm använder sig redan av den digitala tjänsten.

– Många kommer inte fram på 1177 och tjänsten innebär att man som invånare kan svara på frågor digitalt för att få en bedömning om man behöver söka vård eller om man kan vårda sig själv. De flesta som smittas får milda symptom och då kan man ju faktiskt stanna hemma och ta hand om sig själv, säger Johanna Wiechel-Steier, kommunikationsdirektör på Region Halland.

Hittills har cirka 900 personer använt sig av den digitala tjänsten.

Marianne Kondrup, kommunikationschef på Hallands sjukhus, beskriver läget som "under kontroll".

– Än så länge har vi bara haft två patienter som vårdas här men det pågår ett intensivt förberedelsearbete för att kunna ta hand om fler patienter med covid 19. Detta förberedelsearbete pågår på samtliga sjukhus runt om i Sverige, säger hon och fortsätter:

– Från och med nästa vecka kommer vi dessutom ha den typen av verksamhet på operationsavdelningen som vi normalt har under sommaren. Det innebär att vi inte kommer att utföra planerade operationer som inte är akuta. Vi kommer att kontakta de patienter som berörs. De behöver alltså inte själva höra av sig till oss.