Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mordförsök på 23-årig man i Halmstad

En 23-årig man har utsatts för mordförsök. På måndagen larmades polisen till en lägenhet på Hertig Knutsgatan i Halmstad där en svårt skadad man påträffades.

Den 23-årige mannen hade misshandlats grovt och han fördes till sjukhuset i Halmstad. Mannens tillstånd var så allvarligt att han sedan fördes vidare till sjukhuset i Lund.

– Vi har ännu inte kunnat höra mannen, säger Lars Grimbeck, kommunikationschef vid Hallandspolisen.

Mannen är sedan tidigare känd av polisen, men Grimbeck vill i nuläget inte säga något mer om mannens bakgrund. Inte heller vill polisen närmare gå in på vilka skador mannen har.

– Han påträffades medvetslös och blodig, i övrigt kan jag inte gå in på detaljer, säger Lars Grimbeck.

Polisen rubricerar brottet som försök till mord. Brottsplatsen tros vara den lägenhet där mannen hittades och under måndagen spärrades lägenheten av för en teknisk undersökning.

Polisen söker efter vittnen som kan ha sett något. Enligt polisen ska mannen ha misshandlats någon gång mellan klockan 22 på söndagskvällen och klockan 8.40 på måndagsmorgonen.

Det är speciellt ett vittne som polisen vill komma i kontakt med.

– Det är den man som på måndagsmorgonen tog kontakt med en kvinna på Karl XI:s väg och bad henne ringa polisen. Mannen berättade att det låg en skadad person i lägenheten på Hertig Knutsgatan, säger Lars Grimbeck.

Polisen fortsätter under måndagskvällen att knacka dörr i området. Polisen ville på måndagskvällen inte gå ut med om det fanns någon misstänkt för brottet.