Misstänkt försök till mord – två personer till sjukhus

Tre män har anhållits skäligen misstänkta för mordförsök på Andersberg i Halmstad natten mellan fredag och lördag. Två personer skadades i dådet, varav en allvarligt. Båda de skadade hittades senare – enligt polisen – på en helt annan adress inne i centrala Halmstad.

ANNONS
|

– Vi behöver genomföra fler förhör innan vi kan gå ut med vad vi misstänker har hänt på den här platsen. Men vi har tre personer som är skäligen misstänkta för att ha utfört det här. Det är tre män i blandade åldrar: en man i 40-årsåldern, en man i 20-årsåldern och en ungdom som är mellan 15 och 18 år, säger poliskommissarie Peter Erlandsen till HP.

Det var vid 02-tiden natten mot lördagen som polisen fick in flera samtal om ett misstänkt brott på Andersbergsringen.

På plats påbörjades en förundersökning om försök till mord. Polisen knackade dörr och sökte vittnen.

ANNONS

– Det jag vet i nuläget är att det ska ha skett utomhus och att två personer förts till sjukhus med ambulans, varav åtminstone en med allvarligare skador, sade Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, i en kommentar under natten.

Tre män anhållna

Under lördagen finkammade polisens tekniker ett område vid p-däcket intill Andersbergs centrum i jakt på spår efter händelsen. En större yta intill ett gångstråk hölls avspärrad och bevakad av polis.

Polisen betecknade ärendet som ”rörigt” och är förtegen om vad som egentligen har inträffat.

Men lördagskvällen framkom att tre män har frihetsberövats som skäligen misstänkta för att ha utfört dådet.

– De är anhållna, säger poliskommissarie Peter Erlandsen.

Han är dock fortsatt förtegen om vad för slags vapen eller tillhygge som har använts.

Skador i buk och rygg

Båda de skadade vårdas enligt Peter Erlandsen fortfarande på sjukhus. Den person som är allvarligt skadad uppges ha skador i buken. Den andra personen ska ha skador i ryggen.

Har ni kunnat prata med de skadade?

– Ja, det har vi kunnat göra. Vi har haft förhör med en av dem. Den som är allvarligast skadad hålls nedsövd, säger Peter Erlandsen.

Kan du säga något om motivet, vad som ligger bakom dådet?

– Nej, det är för tidigt att uttala sig om det.

ANNONS

Hittades på central adress

En intressant omständighet är att båda de skadade, enligt Peter Erlandsen, inte påträffades på Andersberg utan på en helt annan adress inne i centrala Halmstad, det vill säga tre kilometer bort.

Hur har de hamnat där?

– Det kan jag inte tala om nu, säger han.

ANNONS