Misstänkta knivrånare gripna i Halmstad

Polisen i Halmstad har under kvällen jagat tre män i vinterjackor som misstänkts ha knivrånat en kiosk i stadsdelen Vallås. Nu kan de vara gripna. – Tre män i 30-årsåldern som stämmer in på signalementet har gripits i närområdet, säger Peter Adlersson på polisen.

ANNONS
|

Polisen larmades om knivrånet vid 18.45-tiden på fredagskvällen. Misstanken är att två av de männentog sig in i butiken och hotade personalen med knivmedan den tredjehöll vakt utanför.

Enligt polisen verkar det inte som att gärningsmännen fick med sig något från stöten. Personalen i den drabbade kiosken följde enligt polisen efter de misstänkta rånarna när de flydde från platsen i riktning mot Snötorps kyrka, men att de efter en stund tappade kontakten med gärningsmännen.

Flera polispatruller har under kvällen jagat de misstänkta rånarna.

– Signalementet vi har på dem är att det ska röra som om tre killar som har haft vinterjackor på sig i värmen, berättadepolisens presstalesman Peter Adlersson under jakten.

ANNONS

Kiosken har under kvällen spärrats av för att polisens tekniker ska kunna genomföra en teknisk brottsplatsundersökning.

Vid 20.50-tiden meddelade Adlersson att tre män hade gripits av polisen.

– Tre män i 30-årsåldern har gripits misstänkta för det här. De stämmer inte på det signalementet vi hade. I nuläget har jag inte direkta detaljer kring gripandet, men det ska ha skett i närområdet där vi har sökt efter dem, säger Peter Adlersson.

Enligt Adlersson finns det inget rapporter om att någon i personalen kom till skada i samband med knivrånet.

ANNONS