Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Misstänkt stöldliga gripen i Kungsbacka

Under natten mot torsdagen inträffade minst åtta inbrott i samhället Frillesås utanför Kungsbacka. Efter hjälp från allmänheten och spårning med hundpatruller kunde polisen under morgonen gripa fyra litauiska män.

Inbrotten inträffade under natten i både bostadshus, fordon och anda typer av byggnader i ett och samma område i Frillesås.

Vid midnatt ska polisen ha åkt till till platsen efter att en boende hittat stöldgods i ett dike.

Bland godset fanns bland annat tillhörigheter som anmälaren hade förvarat i sitt garage och gods som polisen misstänker har blivit stulet från andra adresser.

En stund efter det första samtalet ringdes ytterligare ett samtal in till polisen. Inringaren berättade då att en man utrustad med en ficklampa stod och bankade på dennes dörr.

När inringare tände upp sitt hus ska personen ha försvunnit och polisen larmade då ut hundförare.

Efter sökning i området anträffades en misstänkt man i terrängen, och när polisen senare under morgonen skulle spärra av platsen anträffades ytterligare två misstänkta män i området.

De misstänkta männen greps direkt av polisen och ska samtliga vara litauiska medborgare. Enligt polisens presstalesperson Anna Göransson ska minst två av vara kända av polisen i Halland sedan tidigare.

När polisen fortsatte göra eftersökningar i området ska också en bil som kopplas till personerna ha anträffats i området. I närheten av personen kunde också en fjärde man gripas.

Under sökningarna efter de misstänka personerna ska ytterligare stöldgods ha anträffats och delar av det som påträffats har lämnats tillbaka till sina ägare. En del av godset hålls kvar av polisen för vidare undersökningar och spårsäkring.