Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Misstänkt bilskojare begärs i konkurs

Han har pekats ut som en bilskojare och misstänks för inblandning i härvan kring Bilprovningen i Halland. Nu begärs den halländske husbilsförsäljaren i konkurs.

I höstas blev den halländske husbilsförsäljaren granskad av fritidsmagasinet Caravan. Av sina kunder målades han upp som en riktig bilskojare.

Flera av kunderna som tidningen har varit i kontakt med har polisanmält mannen för bedrägeribrott, men i samtliga fall har utredningarna lagts ner i brist på bevis.

I oktober kunde HN avslöja att mannen misstänks för inblandning i härvan kring Bilprovningen i Halland där en medarbetare fick sluta efter att det blivit känt att han felaktigt godkänt fordon i besiktningen.

Läs också: Besiktningsfusk kan vara del av muthärva

– Finns det ett samband mellan försäljaren och besiktningsmannen? Har besiktningsmannen fått någon ersättning? Det kommer man att misstänka. Det framstår som att han har gjort någon en tjänst, sade Claes Björnerhag, på polisens bedrägerirotel, till HN då.

Nu har Skatteverket begärt husbilsförsäljaren i konkurs. Skatteverket konstaterar bland annat att mannen har skulder till staten på över 225 000 kronor.