Midsommar bjuder på högsommarvärme

Utöver sill och potatis ser midsommar ut att bjuda på högsommarvärme och strålande sol.
– Vi kan räkna med ett soligt midsommarväder redan från morgonen, säger Alexandra Ohlsson, meteorolog på SMHI.

ANNONS
|

Hallänningarna ser ut att kunna lämna paraplyet och regnjackan hemma när det blir dags för dans runt midsommarstången. Högsommarväder är vad fredagen kommer bjuda på och prognosen spår strålande sol och en temperatur uppemot 27 grader.

Blygsamt med sol

Dagens soliga väder försvinner bort under onsdag och torsdag för att sedan göra en efterlängtad comeback på midsommar.

Men under de kommande två dagarna får vi räkna med en del moln över Halland och blygsamt med soltimmar. Temperaturen kommer hamna mellan 15 och knappa 20 grader.

Men sedan kommer det vi alla har väntat på.

Molnen börjar luckras upp och torsdagseftermiddagen ser ut att bli desto soligare. Lagom till midsommar kommer torrare luft dra in över Halland.

ANNONS

– Det blir stor skillnad i vädret och vi kan räkna med ett soligt midsommarväder redan från morgonen. Klart väder, lätt molnighet och 25 grader. Det kan till och med över 25 grader!

Något svalare vid kusten

För den som firar vid kusten kan det bli något svalare temperaturer. Annars är det runt klockan två-tre som vi kan räkna med de varmaste soltimmarna, med temperaturer uppemot 26-27 grader.

Det enda som, eventuellt, kan störa det fina vädret är ett regnområde som kan röra sig inåt Halland under kvällen.

– Om man ska grilla på kvällen så kan det vara bra att hålla en extra koll på kvällsvädret, men det är än så länge osäkert. Det ser ut att kunna driva in runt klockan sex och åtta på kvällen, berättar Alexandra Ohlsson.

Framåt helgen ser varmluften ut att ligga kvar över Halland.

– Det blir fortsatt varmt under midsommarhelgen och temperaturen kan komma att landa uppemot 25 grader. Det är ännu osäkert om det kommer några skurar västerifrån.

LÄS MER:Lagom till midsommar – priset på jordgubbar på väg neråt

LÄS MER:Här kan du fira midsommar i Falkenberg

LÄS MER:Här hålls midsommarfiranden i Varberg - både på fredagen och lördagen

ANNONS