Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

... men snön slaskar snart bort igen

I morse var det många som hade ett mjukt, vitt täcke utanför fönstret. Men för alla de som vill åka pulka, kasta snöboll eller bygga snögubbar gäller det att skynda ut. För snart, snart, snart riskerar snöfallet att övergå i regn.

På Västkusten går ju åsikterna kring det här med snö ofta isär. Några älskar medan andra tycker att det mest bara blir slask, blask och onödig snöskottning av det hela. Om man tillhör den gäng som hyser kärlek till det där vita fluffet gäller det att snabbt rota fram mössa, vantar och overall. Och tillhör man istället de som mest tycker att det är onödigt, då behöver man faktiskt inte hålla ut särskilt länge. För redan under dagen kommer snöfallet att övergå i regn.

– Det är ju ett djupt lågtryck ut över Nordsjön och det ger ett omfattande nederbördsområde över Götaland under dagen, men bakom lågtrycket kommer mildare luft in och det gör att snön övergår i regn, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog Foreca.

Han berättar att det faktiskt redan börjat regna så smått i bland annat Falkenberg. Och allteftersom dagen går kommer snön få ge vika på allt fler platser i Halland.

– Någon eller ett par mil in över land kan det ju vara så att minusgraderna blir kvar och i så fall kommer ju nederbörden som snö även fortsättningsvis, men längs med kusten kommer det att bli en till två plusgrader.

Och med plusgraderna kommer regn, regn som egentligen kommer att fortsätta under hela söndagen och hänga med in på måndagen. Men någon gång framåt kvällen på måndag eller natten mot tisdag blir det återigen kallare.

– I övergången mellan det mildare och det lite kallare vädret kan det ju bli ishalka igen. Annars är det snöhalka det kan vara frågan om.

Om prognosen står sig kan det återigen komma lite snö framåt tisdagen.