Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Klockan 23.52 natten till lördagen fick polisen larmet om misshandeln på en privat fest i Bölarp utanför Veinge. Bild: Lasse Edwartz/arkiv

Maskerat gäng stormade in på privat fest

En man i 20-årsåldern blev misshandlad av ett gäng maskerade personer som stormade in på en födelsedagsfest i Bölarps hemvärnsstuga under natten till lördagen.

Hemvärnsstugan utanför Veingehade hyrts för en privat 18-årsfest. Festligheterna fick ett abrupt och våldsamt slut strax före midnatt.

– Helt plötsligt stormade det in objudna gäster. Samtliga var maskerade. De frågade efter en specifik person, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen.

Den efterfrågade personen, en man i dryga 20-årsåldern, befann sig på platsen.

– Han blev överrumplad och misshandlad av de här objudna gästerna. De lämnar sedan ganska omgående, säger Christer Fuxborg.

Polis och ambulans fick larmet klockan 23.52. Mannen slogs med flera slag och fick följa med till sjukhus för att se över sina skador.

– Han är skadad, men talbar och står upp när vi kommer till platsen. Han är lite blåslagen, säger Christer Fuxborg.

Gärningsmännen var vid det laget inte kvar vid festlokalen. Polisen höll ett flertal förhör med vittnen.

Uppgifterna går isär om hur stort gänget var. Det prats om omkring fem, sex personer. Alla ska ha burit maskering över ansiktet i form av rånarluvor.

Enligt polisen finns det trots detta bra uppgifter om händelsen som kommer att följas upp.

– Vi tittar bakåt i tiden, vad som kan ha hänt som gör att de utsätter den här personen för misshandeln. Ingen är gripen fortfarande, utan det är ett spaningsärende, säger Christer Fuxborg.

Polisen rubricerar händelsen som grov misshandel.

– Utredningsläget ser gott ut. Vi har rätt mycket att gå på, säger Christer Fuxborg.