Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Maskerade män rånade apotek

Apoteket på Storgatan utsattes för ett rån under torsdagskvällen. En anställd uppges ha blivit slagen i samband med händelsen men ska inte ha behövt föras till sjukhus.

Strax före klockan sju larmades polisen om att apoteket Tjädern på Storgatan i Hyltebruk utsatts för ett rån.

– Två maskerade unga män har kommit in i lokalen. En har haft ett pistolliknande föremål i handen och den andre en kofot. På utsidan väntade ytterligare en man, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm.

Männen ska ha stulit pengar ur kassan och i samband med det slagit en person som arbetar på apoteket i huvudet. Vilka skador personen fick är oklart men hen ska enligt polisen ha varit talbar efter händelsen och inte behövt föras till sjukhus.

Vittnen har uppgett att de såg männen springa från platsen i riktning mot Industrigatan. Hur stor summa pengar de fick med sig är oklart. Alla tre ska ha varit mörkklädda.

Polisen spärrade av platsen för en teknisk undersökning och en sökinsats efter gärningsmännen inleddes. Vid strax före klockan elva var ännu ingen misstänkt gripen. Händelsen utreds under rubriceringen grovt rån.

– Vi håller förhör och har en hel del att jobba med, säger Ulla Brehm och fortsätter:

– Vi ska också naturligtvis söka av övervakningskameror i området ifall de kan ha fångats på någon av dem. Det gör vi alltid och det är till stor hjälp för oss.