Tåget stannade i Halmstad på söndagskvällen och en polispatrull mötte upp.
Personal på Öresundståget på väg mot Göteborg larmade polis efter att en man agerat olämpligt mot en kvinnlig resenär. Bild: Jari Välitalo

Man gripen ombord på tåg efter ofredande

Polis tillkallades till stationen i Halmstad efter ett larm om att en man ombord på ett tåg hade ofredat en kvinna. I samband med det blev mannen aggressiv och greps av polis.

ANNONS
LocationHalmstad||

Samtalet till polisen kom från ett Öresundståg på väg mot Göteborg på söndagskvällen. En kvinnlig resenär upplevde att hon blev ofredad av en man i 25-årsåldern.

– Han hade tydligen stört den här kvinnan så pass mycket att hon tog kontakt med en tågvärd men det verkar som att de inte lyckades få mannen att förstå eller så lyssnade han inte på dem. Då blev det så att polis fick möta upp tåget på Halmstads station och lyfta av mannen, berättar polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Polisen gick ombord på tåget när det stannade i Halmstad strax innan klockan 18. Mannen blev aggressiv och det uppstod tumult när han skulle gripas.

ANNONS

– Då kom det också fram att mannen inte hade någon giltig biljett och han visade tecken på drogpåverkan. Dessutom blev det stökigt så polispatrullen fick belägga honom med handfängsel, säger Fuxborg.

Mannen är nu misstänkt för ofredande samt hot och våld mot tjänsteman och fick föras med till polisstationen. Ingen kom till skada under gripandet.

ANNONS