Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Enligt uppgifter från polisen kom mannen på kant med chauffören när han inte fick köra taxibilen. Bild: TT/Arkiv och HP/Arkiv
Enligt uppgifter från polisen kom mannen på kant med chauffören när han inte fick köra taxibilen. Bild: TT/Arkiv och HP/Arkiv

Man gick bärsärk med skiftnyckel vid sjukhuset

På påskdagen gick en 60-årig man till attack vid Halmstads sjukhus. Beväpnad med en skiftnyckel misshandlade mannen en taxichaufför och slog därefter sönder föremål inne på sjukhuset.

Mannen, som är i 60-årsåldern, ska enligt polisen ha slagit en taxichaufför med skiftnyckeln, vandaliserat taxifordonet och sedan fortsatt sina härjningar inne på sjukhuset. Händelsen ska ha inträffat vid 18-tiden på söndagen.

Väl inne i sjukhusbyggnaden ska mannen ha slagit sönder ytterligare föremål och uppträtt hotfullt mot väktare som försökte ingripa.

– Enligt de uppgifter vi har ska mannen ha slagit mot en hiss och en receptionsdisk. Men det är oklart exakt vad som gått sönder, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen.

Polisen lyckades så småningom gripa 60-åringen, som är delgiven misstanke om misshandel och skadegörelse. Ytterligare brottsrubriceringar kan tillkomma.

Enligt uppgifter från polisen ska attacken ha varit oprovocerad.

– De enda uppgifter vi har är att mannen ville köra taxibilen, men blev nekad av chauffören. Det var så 60-åringen kom på kant med taxichauffören, säger Morten Gunneng och tillägger:

– Vi får se var det hamnar i slutändan, men just nu hanteras mannen i polisens system.

Vad gäller taxichauffören är skadeläget oklart. Enligt polisen ska han ha blivit träffad av minst ett slag på armen.