Man allvarligt skadad efter knivattack i park

En man blev sent på torsdagskvällen utsatt för en knivattack i Linnéparken i Halmstad. Mannen ska enligt uppgifter till HP ha förts till sjukhus med allvarliga, men inte livshotande, skador.

ANNONS
|

Polisen larmades till händelsen strax före midnatt på torsdagen. Mannen, som är i 30-årsåldern, ska ha befunnit sig i Linnéparken då en okänd gärningsman kom upp bakifrån och knivhögg honom.

– Mannen befinner sig i parken då en för honom okänd gärningsman smyger upp och knivhugger honom i ryggen. Polis och ambulans kommer till platsen och mannen blir omhändertagen av ambulans och förs till sjukhus, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson i region Väst.

Mannen fick en skada i ryggen samt en rispa på armen i samband med överfallet. Hans skadeläge är enligt polisen oklart, men enligt uppgifter till HP ska mannen ha varit allvarligt, men inte livshotande, skadad då han fördes till sjukhus. Han var vid medvetande och polisen har kunnat förhöra honom.

ANNONS

Polisen har utfört en rad initiala utredningsåtgärder.

– Vi har tagit beslag på platsen och gjort en brottsplatsundersökning. Vi har även bedrivit utredningsarbete i form av förhör och sökt vittnen, säger Hans-Jörgen Ostler.

Under fredagsmorgonen lämnas ärendet över till polisens avdelning för grova brott.

– De kommer gå igenom och titta på den tekniska bevisning man har, höra målsäganden igen och försöka få en bättre bild av vad som har hänt för att se om man kan få något spår av gärningsmannen för att gripa honom.

Polisens har upprättat en anmälan om grov misshandel. Det finns ännu ingen misstänkt.

ANNONS