Lastbilsolycka stoppade trafiken på E 6

En lastbilsolycka orsakade stopp och långa trafikköer på E 6 vid Onsalaavfarten. Runt klockan 19 släpptes trafiken på i båda körfälten igen.

ANNONS
|

En lastbil körde rakt in i en bro som går över E6 vid Onsalamotet söder om Kungsbacka. Larmet kom klockan 10.30 uppger Trafikverket.

– Lastbilen körde med uppfällt flak, den har kört rakt in i bron, säger Martin Jansson som står i närheten av olycksplatsen.

Ett annat vittne på platsen uppger att lastbilen kört sönder stora delar av bron.

Olyckan orsakade totalstopp på E 6 i södergående riktning.Inga personskador har rapporterats enligt polisen. Räddningstjänst och polis var på plats.

Även bron över E6 stängdes av till dess att man visste hur omfattande skadorna var.

Vid tolv hade räddningstjänsten lämnat platsen. Trafiken runt olycksplatsen har börjat flyta på, men långsamt.

ANNONS

Strax efter klockan halv ett på tisdagseftermiddagen stängdes hela E 6 av med anledning av bärgningsarbetet av lastbilen. Trafiken leds om mot väg 158 mot Fjärås. Bärgningsarbetet beräknas pågå hela dagen. Även räcket på bron på väg 940 måste lagas innan bron kan öppnas för trafik. Trafikverket räknar med stora störningar i eftermiddagstrafiken.

– Man får räkna med långa köer i eftermiddag, säger Helena Bjerninge, trafikledare på Trafikverket.

Vid 17.20 meddelade Trafikverket att ett körfält söderut hade öppnats för trafik, och vid 19-tiden öppnades hela den södergående vägbanan för trafik igen.

– Dock är det fortfarande en del köer, det tar ett tag för trafiken att hitta rytmen igen, säger polisens presstalesman Stefan Gustavsson.

Vad som orsakade olyckan är fortfarande oklart i nuläget pekar mycket på att det handlar om ett tekniskt fel på flaket, enligt Klaes Karlsson som är stationsbefäl vid Kungsbackapolisen.

– Det verkar som att flaket har flygit upp precis innan bron, annars hade grus från flaket legat utspritt i en lång sträcka och det gör det inte, säger Klaes Karlsson.

ANNONS