Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Lastbil brinner i Ullared - väg 153 avstängd

En lastbil med packade spånskivor har börjat brinna i Ullared på väg 153, nära Flähult, mellan Ullared och Rolfstorp. Vägen är stängd i båda riktningarna.

En lastbil med släp har börjat brinna på väg 153 i nordvästra Ullared. Lastbilen står på väg 153 vid Flähult och larmet kom in vid 06.40 under måndagsmorgonen.

Branden ska ha börjat i lastbilens släp som är lastad med spånskivor.

– Vi är på plats nu och släcker med personal från både Ullared och Fegen. Vi har även kallat in en vattentransport från Falkenberg, säger Johan Wallin från Räddningstjänsten Väst.

Räddningstjänsten har varit på platsen sedan tidigt på måndagsmorgonen och kämpat med att få släckt branden.

– Det är svårt att säga hur länge släckningsarbetet kommer ta. Det är komplicerat att släcka det här och vad jag hört från personalen på plats jobbar man just nu med att hålla nere branden, Johan Wallin.

Väg 153 är avstängd för all trafik i båda riktningarna. Det är dock oklart exakt hur länge väg 153 kommer vara stängd men enligt Räddningstjänsten kan det ta hela morgonen att släcka branden.

– Det brinner för fullt. Vägen kommer förmodligen vara avstängd ända fram till lunch. Det är den senaste prognosen, säger Andreas Karlsson från Räddningstjänsten.

Första prognosen var att släckningsarbetet skulle vara klart vid tolv, men vid tio-tiden uppgav Räddningstjänsten att arbetet förmodligen skulle vara klart någon timme tidtagare.

– Läget under kontroll, men det pågår fortfarande en räddningsinsats. Det senaste jag hörde från personalen på plats var att de skulle vara klara vid 10.30, säger Andreas Karlsson.

Vid tio-tiden uppgav Räddningstjänsten att de tagit in en lastmaskin med gafflar för att kunna dela på spånskivorna. Detta för att komma åt elden bättre med vattenslangarna.

Inga personer, vare sig föraren eller andra bilister ska vara skadade och branden i lastbilen ska enligt Räddningstjänsten ge ifrån sig ljus rök som kan skymma sikten i området.

Trafikverket varnar om långa köer i samband med olyckan och rekommenderar att bilister tar en annan väg en 153.

Texten uppdateras