Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Lasse från Halland kände skalvet i Italien

– Det skakade ordentligt och man tänkte vad i helsike men för oss var det över på några sekunder. Det säger Lasse Nordin från Halmstad som befinner sig i Italien där det i morse skedde en ny kraftig jordbävning.

Jordbävningen i centrala Italien uppmätte 6,6 på Richterskalan och hade sitt epicentrum norr om staden Perugia som ligger nordöst om Rom.

Det ska enligt uppgifter i media ha varit den starkaste jordbävningen på 50 år och flera byggnader uppges ha rasat samman. Skadade har kunnat räddas ur rasmassorna och det finns ännu inga uppgifter om döda.

Läs också: Panik efter nytt skalv i Italien

Tidningen kontaktade Lasse Nordin från Halmstad som har ett hus i Castiglione a Casuria som ligger i Abruzzo.

Han berättar att han var på plats i huset och kände jordskalvet när han låg i sängen.

– Klockan var runt halv åtta och vi höll precis på att vakna till. Det skakade till rätt ordentligt. Det skramlade i fönster och så kände man att det liksom svajade till lite grand. Men ingenting trillade ner och det var över på fem-tio sekunder och vi kände inget efterskalv.

Lasse befann sig i Italien även vid förra jordskalvet för cirka en vecka sedan. Han upplevde dock att det kändes mer denna gång.

– Skalvet skedde norr om oss och vi är en bit ifrån, kanske 15 mil. Det är klart att det är otroligt läskigt när det sker men man får väldigt snabbt information här eftersom de är vana vid sådana här saker. De påstår att skalvet berodde på att det är jordskorpan som håller på att sätta sig efter det förra skalvet, säger han.

Ganska snabbt efter känningarna av skalvet samlades folk i byn berättar han.

– Alla är helt lugna och tycker bara synd om dem som befinner sig i de drabbade områdena.

Är det många hemifrån som kontaktat dig?

– Ja, men allt är lugnt här. Jag sitter i badbyxor och solglasögon på altanen och dricker kaffe i strålande väder.