Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

Larm om trafikolycka – arbetsmaskin har vält

Strax efter klockan halv nio på måndagsförmiddagen kom larmet till SOS: en arbetsmaskin har vält på väg 15. Föraren till maskinen misstänks ha fått ett benbrott och vägen, väg 15 ner mot Laholm, har fått stängas av under räddningsarbetet.

Olyckan inträffade utanför Fyllinge, i riktning mot Trönninge, på väg 15.

Enligt polisen var det en hjullastare som av okänd anledning välte under ett pågående arbete. Föraren till lastaren ska ha skadat benet under olyckan. Polisen skriver att det handlar om ett misstänkt benbrott.

Ingen annan människa ska ha skadat sig under olyckan men hjullastaren läckte diesel efter fallet. Räddningstjänsten arbetade för att begränsa läckaget.

– Vi har dragit in miljö- och hälsa i arbetet. Just nu håller vi på att samla upp diesel och se till så att det inte läcker ut mer, säger Niklas Bengtsson, inre befäl vid räddningstjänsten, en halvtimma efter larmet till SOS.

Fordonet som välte hade en vikt på uppskattningsvis 16 till 18 ton, enligt räddningstjänsten, och fick hjälp av en ännu större maskin att resas upp och bärgas från platsen.

Trafikverket meddelade inledningsvis att vägen, även känd som Laholmsvägen, var avstängd i båda riktningar efter olyckan. Därefter var vägen avstängd endast i södergående riktning.

Räddningstjänst, ambulans och polis kallades samtliga till platsen efter olyckan. Polisen rubricerade inledningsvis händelsen som en arbetsplatsolycka.

Trafiken förbi platsen kan påverkas av begränsad framkomlighet fram till och med klockan 11, enligt Trafikverkets senaste prognos.