Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/8

Larm om misstänkt skottlossning

Inringare hade hört smällar som uppfattades som skott. Polisen sökte under kvällen med hundar i området för att försöka få en bild över vad som egentligen har hänt.

– Shit vad obehagligt, helt sjukt, säger en av de boende i området som står utanför och pratar med grannarna en dryg timme efter den misstänkta skottlossningen.

Klockan var runt halv sex på tisdagskvällen när polisen larmades. I området omkring Östergård i Halmstad hade inringare hört flera smällar, vilka de hade uppfattat som att någon form av skottlossning ägde rum.

I nuläget är händelseförloppet dock något oklart, polisen uppger på sin hemsida att man inte anträffat någon skadad person.

– Men det finns omständigheter som gör att vi misstänker att det varit en skottlossning ändå, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

"Vi såg hylsor på marken"

En som säger sig vara ett vittne berättar för HP:s reporter på plats hur de såg en man med luva cykla i väg från platsen.

– Sedan såg vi hylsor på marken, vid boulebanan, säger vittnet.

Just där ligger fyra vita markeringar som enligt uppgift visar var hylsorna hamnat.

Enligt ett annat vittne ska man ha hört tre till fyra skott, men det är inga uppgifter som är bekräftade av polis i nuläget.

– Jag hörde det, det gjorde vi alla. Många kom ut från balkongerna och började titta på vad som hände, säger vittnet till HP:s reporter.

– Det känns ju inte kul när man har små barn som leker ute på gården.

Kan inte gå ut med fynd

Polisen sa inledningsvis att den misstänkta skjutningen inträffat på Linehed men ändrade sedan brottsplatsens adress till Carl Kuylenstjernas väg. Exakt vilka fynd polisen gjort på just den adressen som gör att man misstänker att det är brottsplatsen kan man inte kommentera i nuläget. Man bekräftar således inte att man hittat några hylsor.

Polisen har heller inga misstänkta i nuläget.

Under kvällen sökte polisens hundar i området i hopp om att få upp eventuella spår efter gärningsmän. Man undersökte också om det finns några kameror i området som kan tänkas ha filmat det eventuella händelseförloppet.

– Där ska finnas vittnen som vi har hört på platsen, men det är lite oklart om de bara hört eller om de faktiskt sett något också, säger Anna Göransson.

Försök till mord

Brottsrubriceringen är än så länge försök till mord.

Varför är det det om man inte hittat någon skadad?

– Det handlar om tillvägagångssättet. Det är troligt att någon skulle kunna ha blivit skadad, eller dödats. Rubriceringen är mer en benämning på vad som skulle kunna hänt, därav försök till mord, säger Göransson.

Folk samlas

Under kvällen har det samlats allt mer folk på platsen. Polisen på platsen vill i nuläget inte uttala sig till HP:s reporter, men polisens presstalesperson Anna Göransson säger att:

– Alla tips och iakttagelser av allmänheten är välkomna och uppskattade.