Larm om misstänkt drunkning i Frillesås

Räddningstjänsten var på plats i Frillesås efter ett larm om en misstänkt drunkning i Löftaån tidigt på tisdag morgon. Insatsen är nu avslutad och en person har förts till sjukhus.

ANNONS
|

Vid klockan halv sex på tisdagsmorgonen fick räddningstjänsten ett larm om en misstänkt drunkning i Löftaån i Frillesås.

– Vi har fått in ett samtal från en person om att man saknar en person i en å, säger Peter Karlborg inre befäl vid räddningstjänsten i Halmstad, och fortsätter:

– Vi jobbar efter att vi kanske har en person i ån, men vi vet inte än.

Även polisen befann sig på platsen och dykare från Göteborg hjälpte till med sökandet.

Räddningstjänsten från Värö träffade på en man vid åkanten som påstod att han saknade en kamrat. Mannen, som själv larmade räddningstjänsten, har förts till sjukhus med okänt skadeläge. Strax efter 06.30 var sökandet fortfarande pågående.

ANNONS

– Vi söker fortfarande. Både vid åkanten men vi har också en drönare som gör en överflygning.

Har ni fått några uppgifter kring vad som kan ha hänt?

– Nej, vi har väldigt vaga uppgifter just nu, säger Karlborg.

Vid 07-tiden bekräftade Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson för polisen i väst, att insatsen är avslutad.

– Det finns inget brott som kan styrkas på plats. Han som larmade fick åka till sjukhus med ambulans och han var påverkad av något, säger han.

Även räddningstjänst uppger att de lämnat platsen.

– Vi har sökt med drönare och med personal på en väldigt lång sträcka och inte påträffat något. Polisen får fortsätta ärendet som ett försvinnande i deras kanaler, säger Peter Karlborg.

ANNONS