Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Kvinnas död utreds som ett mord

Helsingborgspolisen utreder omständigheterna kring en 36-årig kvinna från Laholm som hittades död i ett fritidshus i Örkelljunga.

I nuläget finns inget som stärker teorin om att kvinnan skulle ha utsatts för brott.

– I grunden handlar händelsen om ett dödsfall, men vissa omständigheter har varit oklara ända från början. Tills vi har en klarhet rubriceras fallet som mord, säger Mats Olsson, chef för polisens kriminalsektion i Helsingborg.

Fritidshuset ligger avsides i Yxenhult och ägs av en man som bor i det. Enligt uppgifter i Kvällsposten åkte kvinnan dit för ett städjobb, hon blev skjutsad av den man som hade ordat städjobbet åt henne. Fem dagar senare, 1 mars, hittades kvinnan död på köksgolvet av en granne i byn.

Eftersom omständigheterna inte var solklara för att ärendet skulle kunna avskrivas som dödsfall, inledde polisen en förundersökning. Fritidshuset spärrades av för teknisk undersökning och kroppen obducerades av rättsläkare. Obduktionen är klar, men gav inga svar på om dödsorsaken var naturlig eller inte.

– Av rättsläkaren utlåtande framgår att brottsteorin inte kan styrkas. Mer än så går jag inte in på obduceringen eftersom förundersökningen är sekretessbelagd, säger Mats Olsson.

Enligt artikeln i Kvällsposten är familjen bedrövad över att den inte har fått tillbaka kroppen och kunnat hålla begravning.

– Det som dragit ut på tiden är dna-analysen för identifiering av kroppen. Men den är klar nu och det finns inte längre några hinder för att lämna ut kroppen för gravsättning. Beslutet om det kommer inom de närmaste dagarna.

I nuläget finns ingen person som är misstänkt och inga ingripanden har gjorts. Polisen har hållit förhör med flera personer i kvinnans närhet, men de har hittills inte bringat klarhet i vad som hände.

– Vi har kvar vissa kompletterade åtgärder och släpper inte fallet förrän alla frågetecken är uträtade, säger Mats Olsson.