Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild. Kvinnan hittades död i en lägenhet på Fyllinge. Bild: Johan Nilsson/TT
Arkivbild. Kvinnan hittades död i en lägenhet på Fyllinge. Bild: Johan Nilsson/TT

Kvinna hittad död – utreds som mord

Under torsdagen hittades en kvinna i 55-årsåldern död i en lägenhet på Fyllinge strax utanför Halmstad. Dödsorsaken är okänd men då man inte kan utesluta brott har polisen inlett en förundersökning om misstänkt mord.

Det var i samband med en lägenhetsundersökning som den avlidna kvinnan påträffades av polis.

– Personer i kvinnans närhet var oroliga då de inte hört av henne på en tid, därför åkte polisen till platsen för att kolla, berättar polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

Då brott inte kan uteslutas rubriceras dödsfallet som misstänkt mord alternativ dråp. Det kan dock ändras under utredningens gång poängterar Hans-Jörgen Ostler.

– Just nu finns det omständigheter som man inte med lätthet kan förklara och därför kan man inte utesluta att brott har skett. Vi ska utreda mer och det kan gå åt olika håll, säger han.

Anhöriga är underrättade. Det finns i nuläget ingen misstänkt person.

Vad blir nästa steg i utredningen?

– Det man behöver göra är att fastställa dödsorsak, ta reda på kvinnans förehavanden och kanske även förhöra grannar och personer omkring henne för att fastställa ett händelseförlopp, säger Ostler.

– Har man uppgifter som kan hjälpa polisen ska man inte tveka att höra av sig, fyller han i.

Rättsläkare har varit på plats

Under fredagsmorgonen berättade Lars-Gunnar Perlinger, kommissarie på polisens enhet för grova brott, att en rättsläkare varit på plats under torsdagen.

– Svaren därifrån stärker inte misstankarna om att något brott ligger bakom dödsfallet, säger han och fortsätter:

– Bostaden är fortfarande avspärrad och det är fortfarande rubricerat som mord i det fall att man skulle upptäcka något under obduktionen men vi misstänker inte att hon har blivit utsatt för något brott.