Kvinna död efter trafikolycka – blev påkörd av bil

En olycka mellan en bil och en fotgängare inträffade på Östergatan i Kungsbacka. Enligt polisen var det en kvinna som fördes till sjukhus med allvarliga skador. Senare på eftermiddagen meddelade polisen att kvinnan avlidit av sina skador. Anhöriga är underrättade.

ANNONS
|

Larmet om olyckan inkom till polisen 13.47 på tisdagen. Både polis och ambulans larmades dit.

– Det är en kvinna som har blivit påbackad av en bil. Hon är avförd till sjukhus med oklara skador, sa Johan Holmbäck, stationsbefäl på Kungsbackapolisen.

”Trafikolycka med allvarligt skadeläge”

Tidigare var Östergatan, där olyckan inträffade, avspärrad. Polisen tog vittnesuppgifter på platsen och hade kallat dit bärgare.

–Vi har spärrat av på grund av brottsplatsundersökning och leder om trafiken. Det är en trafikolycka med allvarligt skadeläge, säger Henrik Jagerstål, polisinspektör till reportern på plats.

Tidningen pratade även med vittnen.

– Föraren skulle parkera om bilen och backade, inte snabbt, men det stod en person där som ramlade. En äldre kvinna, tror jag, säger ett vittne som inte vill medverka med namn.

ANNONS

Polis har beslagtagit bilen

Bärgare transporterade bort bilen. Den är numer beslagtagen av polis.

– Bilen är bortforslad. Vi kommer att att göra av teknisk undersökning av fordonet, säger Johan Holmbäck.

Strax efter klockan 17 meddelade polisen att kvinnan, som var i 80-årsåldern avlidit av sina skador. Anhöriga är underrättade.

ANNONS