Kvinna åtalas för att ha skrikit på familj

När familjen skulle besöka Eurostop ställde sig en kvinna i vägen och skrek på dem. Nu åtalas hon för två fall av ofredande.

ANNONS
|

En kvinna i 50-årsåldern åtalas för att ha ofredat en man med invandrarbakgrund.

Vid två tillfällenförra sommaren ska mannen ha stött på kvinnan på Eurostop i Halmstad. Första gången var hans fru och tre barn med i köpcentret.

Kvinnan ska då ha hindrat dem från att gå förbi och skrikit bland annat ”jävla svartskallar” och ”stick härifrån”, ”flytta hem till ditt hemland”. Att mannen förklarade att han hade bott i Sverige i tio år och är svensk medborgare spelade ingen roll.

Kvinnan verkade även vara arg på Socialdemokraterna, minns familjemedlemmarna.

Barnen ville integå till Eurostop på en vecka efter det som hände. Människor samlades runt dem och tittade när kvinnan skrek och hela familjen tyckte att det var obehagligt.

ANNONS

Mannen säger sig ha stött på kvinnan ytterligare en gång förra sommaren och fått ta emot liknande glåpord även då.

Han sägertill polisen att han inte vill att händelsen ska gå till domstol om det visar sig att hon är sjuk och behöver få hjälp.

Kvinnan säger i förhör att anklagelserna om ofredande inte stämmer. Hon har själv delvis utländsk påbrå och skulle aldrig agera så.

Hon är ledsenöver att ha blivit anklagad för de här brotten och menar att i den ena situationen blev hon själv påhoppad och kallad för rasist.

Enligt en väktare som förhörs som vittne har det varit liknande problem kring kvinnan tidigare, även då riktat mot personer med invandrarbakgrund.

ANNONS