Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
På gång. I morgon kommer kungen att resa runt i Halmstad. Bästa chansen att få en glimt av honom är utanför Söndrumsskolan.

Kung Carl XVI Gustaf på skolresa i Halland

På fredag får Halland celebert besök. Och nu är det faktiskt läge att prata om tredje gången gillt. Kungen kommer att göra en slags skolresa genom Halmstad.

– Vi har ju sett fram emot detta och tycker att det är roligt att vi lyckas få gjort det innan sommaren och innan skolorna slutar. Det ser ju ut att bli en fin dag med fint väder i morgon också, säger Niklas Glans, kommunikationschef på länsstyrelsen.

Både länsstyrelsen och skolorna, som kommer att få besök, tycker att det är kul att att lite kunglig glans äntligen spiller över på dem. 

Just den här gången känns det förstås extra roligt, eller i alla fall troligt att det faktiskt blir tredje gången gillt eftersom båda de barnbarn som låg färdigförpackade i två sprickfärdiga prinsessmagar nu faktiskt levererats.
 
Temat för årets kungliga besök är precis som planerat skola i allmänhet och ny teknik i undervisningen i synnerhet.

– Det är faktiskt exakt samma program som det skulle varit vid de andra tillfällena, säger Niklas Glans. 

Först kommer kung Carl XVI Gustaf, tillsammans med gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic (S), att besöka Söndrumsskolan. Där blir det genomgång av hur skolan på olika sätt använder teknik i undervisningen. Skolledningen att berätta om sin strategi och därefter kommer skolan att visa upp fyra olika exempel på hur de använder teknik i skolan. Efter lunch är det dags för det kungliga följet att besöka Sturegymnasiet. Där kommer eleverna själva berätta om hur de använder digital teknik i utbildningen dessutom kommer Kungen att få se en kortvariant av föreställningen Zoetropia. Nästa hållplats är Högskolan i Halmstad. Där blir det fokus på digitalisering, samverkan och integration.

– Tanken med de här besöken är ju att man ska se den digitaliseringen och hur den kan anpassas till olika ämnen, verksamheter och utbildningar, säger Niklas Glans.