SMHI varnar för upp mot 15 centimeter snö i Halland under torsdagen.
SMHI varnar för upp mot 15 centimeter snö i Halland under torsdagen. Bild: Stefan Bennhage

Kung Bore kopplar återigen sitt grepp om Halland

Den som tänkt att plocka fram utemöblerna i helgen får nog tänka om. På torsdag väntas ett kraftig lågtryck dra in över Halland med kraftigt snöfall och hårda vindar som följd.

ANNONS
|

Vi är nog många som tänkt och hoppats att våren gjort entré. Även om nätterna varit kalla har solen värmt under dagarna och fåglarna börjat kvittra i träden. Men än är det för tidigt att ropa hej. Under natten mot torsdag drar ett rejält lågtryck in över hela Halland med kraftigt snöfall och hårda vindar som följd.

– Vi har gått ut med en risk för kraftigt snöfall. Det kan komma så mycket som 15 centimeter snö och eftersom det även kommer blåsa kraftig är det stor risk för drivbildning under torsdagsmorgonen, säger Linus Karlsson meteorolog på SMHI.

Lågtrycket kommer att ligga kvar över Halland under hela torsdagen men snöfallet kommer att förbytas mot regn under eftermiddagen och kvällen.

ANNONS

– Temperaturen kommer ligga runt nollgradigt under natten mot torsdag för att sedan gå upp mot några plusgrader under dagen och eftermiddagen, säger Linus Karlsson.

Fram emot fredagen beräknas lågtrycket att ha dragit vidare österut men det kommer fortsätta att vara blåsigt.

– Det kommer som det ser ut nu att vara uppehåll under fredagen men det kommer att blåsa en hel del. Inåt landet kommer det att vara kraftiga vindar och vid kusterna kan man räkna med mycket kraftiga vindar, säger Linus Karlsson

ANNONS