Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

Krossade skyltfönster - bar ut kläder i säckar

Vid fyratiden natten till torsdag kastade några tjuvar först en sten mot Klädkammar’ns fönster för att sedan ta sig igenom med hjälp av ett brunnslock de baxat upp från gatan.

Larmet gick några minuter efter fyra. Tjuvarna krossade skyltfönstret som är det sista på markplan innan man kan nå affärens herravdelning. Det hade också sitt syfte. 

– Tjuvarna har riktat in sig på att stjäla kläder från herravdelningen. Det hela är väldigt frustrerande, säger Liana Christensen, ägare till Klädkammar”n.

När HP kom till brottsplatsen hade hon varit på plats i närmare fyra timmar för att städa upp efter tjuvarnas framfart för att butiken ska kunna öppna. 

Samtidigt släppte det stora hålet i fönstret ut all värme i lokalen och all julpynt som affären smyckat fönstret med inför julskyltningen var förstörd. Kläderna hade fått glassplitter i sig och får kasseras. 

Affären är utrustad med larm och kameraövervakning, samtidigt hade vittnen i form av närboende hört och sett tjuvarna och larmat polisen.

– Vi har fått dem på bild i kameraövervakningen, det är folk som går igenom det nu i hopp om att de ska gå att identifiera, säger Liana Christensen. 

I polisens notering om inbrottet ska vittnena ha uppgett att det var två gärningspersoner som försvann springande från platsen och de ska ha haft två säckar med kläder med sig från butiken.