”De som ska på ett sjukhusbesök behöver inte gå in via stora entrén. Man kan anmäla sig via appen och gå direkt till avdelningsingången”, säger Georg Schwarz, säkerhetsstrateg vid regionkontoret.
”De som ska på ett sjukhusbesök behöver inte gå in via stora entrén. Man kan anmäla sig via appen och gå direkt till avdelningsingången”, säger Georg Schwarz, säkerhetsstrateg vid regionkontoret. Bild: Annika Karlbom

Kritik mot trängsel vid sjukhusentrén

En patient som ofta besöker Varbergs sjukhus reagerar över trängsel vid entrén. ”På Sahlgrenska har de en annan strategi”, säger hon.

ANNONS
LocationVarberg||

Kvinnan som är i riskgrupp besöker Varbergs sjukhus flera gånger i veckan men upplever att det ofta är trängsel vid entrén.

– När det är många som ska besöka Apoteket får en del av dem stå utanför och vänta. Samtidigt är det patienter som väntar på att anmäla sig i luckan. Det blir trångt, säger hon.

Vakter utanför Sahlgrenska

Hon är relativt nyinflyttad i Varberg och har reagerat över den stora skillnaden mellan sjukhuset här och Sahlgrenska i Göteborg. Vid Sahlgrenska står vakter utanför sjukhuset och frågar alla som kommer vart de ska och hur de mår.

Kvinnan upplever att det är väldigt lätt att få komma in på sjukhuset i Varberg och att besöksförbudet bara verkar gälla för avdelningarna. Hon tycker att det sitter många i väntrummen.

ANNONS

– Man måste göra allt för att få in mindre människor för att vi ska få bukt med det här nu, säger hon.

Georg Schwarz är säkerhetsstrateg vid regionkontoret och han håller med om att entrén är trång på sjukhuset i Varberg. Men de har väktare på plats, det står en vid huvudentrén och en vid akutmottagningen.

– Det är besöksförbud på sjukhuset såvida det inte är nödvändigt att patienten har en ledsagare, säger han.

Kö flyttas utomhus

De håller på och jobbar med apotekskön för att få till det så att kunderna som väntar står utomhus.

Väktaren rör sig både inne i entrén och utanför beroende på hur mycket folk som kommer. Tanken är att hen ska fråga folk vart de ska och hänvisa dem rätt. Till exempel ska de som ska provtas inte gå in i sjukhusbyggnaden.

– De som ska på ett sjukhusbesök behöver inte gå in via stora entrén. Man kan anmäla sig via appen och gå direkt till avdelningsingången.

Georg Schwarz anser att läget är under kontroll.

– Det är trångt men inte farligt trångt, säger han.

ANNONS