Kristian Alm lämnar HN

Hallands Nyheters chefredaktör Kristian Alm har beslutat att avgå. Han sitter kvar tills en efterträdare tillträtt, men lämnar tidningen senast vid årsskiftet. Texten uppdaterad 15:52

ANNONS
|

FALKENBERG. Kristian Alm tillträdde som chefredaktör i januari 2002, men meddelade i dag att han tänker sluta.

Varför?

- Därför att jag är sugen på att göra något annat. Jag har haft det här jobbet i fem och ett halvt år och det är ibland ganska tufft.

På vilket sätt?

- Jag tycker att jag levt med jobbet dygnet runt. Min tanke var att ta en paus för att sedan återkomma och arbeta med något annat journalistiskt här på tidningen. Men ägaren ansåg att organisationen är för liten, och att det kan försvåra för en ny chefredaktör om jag går kvar. Jag har respekt för den uppfattningen, och det finns absolut ingen konflikt oss emellan.

ANNONS

Vad är du mest nöjd med under åren som chefredaktör?

- Jag är en projektinriktad person och tycker att jag varit med om att genomföra flera intressanta projekt på tidningen, som till exempel jubileumsåret 2005 och övergången till ett annat format på tidningen.

- När jag tillträdde fanns det dessutom en hel del gamla konflikter mellan personal och ledning. Jag tycker att jag bidragit till ett bättre arbetsklimat och till en modernisering av teknik och arbetssätt.

Och rent journalistiskt?

- Där är många medarbetare inblandade, så det är svårt att just beskriva vad som är chefredaktörens insats. Men jag kan väl ändå ta ett litet exempel: Jag är väldigt nöjd med den läsarkontakt som vi fått genom att jag införde en särskild avdelning för de ungas insändare, ”Ordet ung”.

Har det blivit en bättre tidning under din tid?

- En jämnare kvalité i alla fall. Tidigare var det lysande tidningar vissa dagar, men betydligt sämre andra dagar. Nu tycker jag att vi har höjt golvet och har en jämnare produkt.

Har övergången till nytt format, tabloid, tärt på krafterna?

- Den interna förändringen gick bra, men vi drabbades av stora problem med kvalitén på trycket, som ledde till många reaktioner från läsare och annonsörer. Det var jobbigt och det spreds en modlöshet. Men jag tycker att vi nu är igenom de problemen. De två senaste veckorna har trycket varit utmärkt.

ANNONS

Nu blir du kvar tills en ny chefredaktör har anställts. Men sen, har du något jobb på gång?

- Nej, ingenting just nu.
ANNONS