Kraftiga skyfall har ställt till problem under lördagen

Under natten och dagen har det kommit stora mängder regn i Halland. Vilket har ställt till problem både med översvämningar och i trafiken. Under söndagen väntas ytterligare skurar att dra in söderifrån.

ANNONS
|

Det kraftiga regnet som drog in över Halland under natten till lördagen har skapat en hel del arbete för räddningstjänsten under dagen.

– Det har varit fullt upp. Vi har precis åkt till Väröbacka där det är översvämning i en källare, säger Johan Wallin inre befäl hos räddningstjänsten i Halmstad.

Det är inte bara hus som har översvämmats. Vid järnvägsviadukten på väg 845 mellan Stämmet och Lillebacka har stora mängder vatten skapat problem i trafiken.

– Vi har sagt till Trafikverket att de får åka ut och sätta upp varningsskyltar. Vi var precis och hjälpte två tjejer som kört fast i vattnet och behövde bärgas därifrån, säger Johan Wallin.

ANNONS

Olyckan gjorde att väg 845 var avstängd i båda riktningar från klockan 15 på lördagen men enligt räddningstjänsten räknade de med att de skulle kunna öppna igen vid klockan 16.

Lars Knutsson, meteorolog på SMHI säger att det har varit stora lokala skillnader på hur mycket regn som kommit under natten.

– I Källsjö föll det 32 millimeter på några timmar. I Torup var det hälften av det på samma tid, säger han.

Det blöta vädret ser ut att fortsätta även in på söndagen.

– Just nu är det ett väldigt kraftigt regn över Göteborg som rör sig ner mot Halland. Men det kommer att mattas av under framåt kvällen och i natt blir det uppehåll. Sedan drar nya regnskurar in under söndagen och det kan nog komma mellan 10-15 millimeter.

ANNONS