Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

Kraftig brand i bostad i natt – 25 brandmän var på plats

Hur skadad villan är vet man inte i nuläget. Inga människor har påträffats.

Vid 03-tiden i natt kom larmet om en brand i Biskopstorps herrgård mellan Kvibille och Halmstad. Räddningstjänsten åkte till en början ut med tre enheter men har strax innan klockan 07 elva enheter och 25 brandmän på plats.

– Det är en konstruktionsbrand i byggnaden, det vill säga att det brinner inne i väggarna. Det är även spridning upp mot taket, säger Peter Karlborg, inre befäl vid räddningstjänsten i Halmstad.

Inga personer har påträffats i samband med räddningsarbetet.

– Huset var förmodligen tomt, åtminstone på människor, säger Karlborg.

Hur branden har uppstått är enligt inre befäl ännu oklart.

– Det är för tidigt att säga det. Det får polisens utredare se sedan när branden är släckt.

Vid 11-tiden på fredagsförmiddagen avslutade räddningstjänsten sitt arbete på platsen.

– Då var släckningen helt klar och vi kunde lämna tillbaka ansvaret för fastigheten till ägaren, säger Peter Stened, inre befäl.

Enligt polisen ska huset vara obebott och till salu. De bekräftar också att man ännu inte har hittat någon anledning till varför villan började brinna.

– Vi har spärrat av området för en teknisk undersökning, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson för region väst.

I annonsen för fastigheten står det att huset uppfördes i slutet av 1700-talet och har elva rum och kök, med en boarea på 357 kvadratmeter. Herrgårdens utgångspris ligger på drygt elva miljoner kronor.