Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Knarkodling. I garderoben hittades fem cannabisplantor. Vid anträffandet var odlingslampa och fläkt påslagen. I en vattenkanna på golvet fanns vatten blandat med vad som tros vara gödning. I köksskåpet vänstra del anträffades en haschbit på 39 gram och i den högra delen en mindre bit på 2 gram.

Knarkodlare skyllde på experiment med fågelfrö

I en garderob i bostadshuset hade mannen en mindre knarkodling. Ett experiment med fågelfrön, påstod han först men föll senare till föga och erkände brott.

Hallandsposten skriver att den 52-årige laholmaren har nu åtalats för att ha framställt, innehaft och använt narkotika.

Mannen åkte som passagerare i en bil som stoppades av polisen vid Osbecksgymnasiet för en månad sedan.

Han hade blanka och blodsprängda ögon och verkade nervös. Misstanke uppstod om att han tagit droger.

Polisen beslutade att göra en husrannsakan i hans bostad i Laholm. I ett köksskåp hittades två bitar hasch. I en garderob på ovanvåningen fanns en mindre cannabisodling.

En odlingslampa och en fläkt var påslagna och på golvet stod en vattenkanna med vatten och gödning. Fem frodiga plantor bar blomställning.

I det första förhöret på polishuset i Laholm blånekade 52-åringen till alla misstankar.

Han uppgav att han hade satt fem fågelfrön bara för att "se vad det blev av det". Han hävdade att det rörde sig om laglig hampa.

Polisens analys gav andra besked. Svaret från Nationellt forensiskt centrum blev att odlingen, när den skördats, gav totalt 128 gram torkade växtdelar cannabis, som klassas som narkotika.

Vid ett nytt förhör med polisen i förra veckan ändrade sig mannen och erkände på alla punkter.

52-åringen är känd av polisen sedan tidigare för narkotikarelaterad brottslighet. 

Han dömdes i december 2014 till dagsböter för bruk och innehav. Samma år misstänktes han för delaktighet i en betydligt större knarkodling utanför Laholm. Han och en annan man greps när de kom ut från ett utrymme med den dolda odlingen, men bevisen räckte bara för att fälla den andre mannen, som fick ett års fängelse.