Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/5

Körkortslös förare döms för 19 brott

En 52-årig man döms för sammanlagt för 19 brott sedan polisen i Laholm varit på tårna och tagit honom flera gånger under en kort tidperiod. Dessutom förverkas nu fyra av mannens fordon.

Förra vintern togs en 52-årig man nästan dagligen av polisen i Laholm. Dag efter dag stannades mannen av polispatruller som kunde konstatera att han inte hade rätt att köra bil, men gjorde det ändå. Något som sedermera resulterat i åtal och nu en fällande dom från tingsrätten.

Men att polisen gång på gång fick stanna 52-åringen var inte för att mannen själv saknade vetskap om att han inte fick framföra några fordon eller vad som skulle kunna hända om han blev tagen.

Mannens lista över samlade brottsliga gärningar uppgår till ett nästan 20 sidor långt dokument och han förekommer i 101 olika avsnitt i polisens belastningsregister. Flera gånger har 52-åringen också dömts för liknande brottslighet, vilket gjort att samtliga gånger som polisen stannade honom förra vintern räknas som grova olovliga körningar.

Totalt samlades det ihop till åtta grova olovliga körningar. Men brottskoderna för polisen att fylla i stannade inte vid att han saknar körkort, vid fyra tillfällen kunde också brottet rattfylleri skrivas till, då 52-åringen körde påverkad av alkohol. Tre ringa narkotikabrott kunde också skrivas till mannens lista då han varit påverkad av amfetamin när han kört bil.

Alla tillfällen som han nu fälls för har dock inte varit polispatruller som vinkat in honom, utan även plåtpoliser i form av fartkameran i höjd med Råryd utanför Våxtorp har bistått och kunde få 52-åringen på bild när han susade förbi i ett fordon. Sammanlagt fälls mannen för fyra fortkörningar i hans senaste dom.

För de sammanlagt 19 brotten får 52-åringen fyra månaders fängelse. Rätten har dessutom gått på åklagarens förslag att ta två personbilar och två fordon registrerade som lastbilar i från honom då de ses som brottsverktyg för mannen.